Home

Nieuws 987 x bekeken 2 reacties

Unilever wil meer voedingsonderdelen verkopen

Rotterdam – Unilever wil meer onderdelen van de voedingsdivisie verkopen. Dat heeft topman Paul Polman laten doorschemeren tijdens een investeerdersbijeenkomst in Parijs.

Unilever verkocht eerder de Amerikaanse divisie voor diepvriesmaaltijden. De onderneming wil zich meer richten op de snel groeiende markt voor verzorgingsproducten.

Voedingsmiddelen zijn momenteel goed voor 30 procent van de totale omzet van Unilever. Meer dan de helft van de voedingsomzet wordt op de Europese en Amerikaanse markt gerealiseerd. Het bedrijf wil de positie in opkomende economieën versterken, waar nu al de helft van de totale omzet vandaan wordt gehaald.

Laatste reacties

  • agratax2

    Unilever geloofd kennelijk niet meer in de economische macht van het Rijke deel van de aardbol. Unilever gaat achter het geld aan, het geld dat wij naar de nieuwe groeimarkten hebben getransporteerd. Wanneer krijgen wij in Europa >ontwikkelingshulp< van China en India omdat hun economie een groeiende export markt nodig heeft buiten Azië? Unilever kan dan weer aan ontwikkelingswerk gaan doen, maar dan in het oude moederland.

  • Arnold 47

    Of zou Unilever in de gate hebben gekregen dat er een kentering is aan het ontstaan in voedsel beleving? De productie van voedsel staat op een drempel , d.m.v. innovatie,van een totaal nieuw teeltconcept. Dit teeltconcept gaat een geheel ander voedsel op leveren, dat een enorme impact gaat krijgen. Wellicht is daar veel minder plaats voor industrieel behandelde voeding.

Of registreer je om te kunnen reageren.