Home

Nieuws 2 reacties

'Tot april geen Farm Bill'

Washington – Het Amerikaanse congres neemt mogelijk tot april of mei geen nieuwe landbouwwetgeving of "Farm Bill" aan. De politici zijn mogelijk te druk te voorkomen dat de Verenigde Staten in een begrotingsafgrond valt. Dat heeft de gerenommeerde landbouweconoom Barry Flinchbaugh van Kansas State University gezegd tegen persbureau Reuters.

Volgens een wet uit 2011 moeten de VS vanaf 2013 voor meer dan 900 miljoen euro aan bezuinigingen doorvoeren, maar nog slechts een klein gedeelte is daadwerkelijk ingevuld. Zonder invulling zullen belastingen automatisch worden verhoogd wat de VS in een recessie kan storten, en dat willen de congresleden voorkomen.
De Farm Bill krijgt een looptijd van vijf jaar. Wanneer de Republikeinen en Democraten het niet eens worden over de invulling van de Farm Bill, wordt naar verwachting de wetgeving van 2008 verlengd. Hierin is minder steun opgenomen voor gewasverzekeringen en lage prijzen.

Laatste reacties

  • Mels

    Die bananenrepubliek zet elke dag de geldpersen een vernelling hoger,ze zijn dus al zo goed als failliet alleen wil de rest van de wereld dat niet erkennen,

  • politiek

    900 miljoen euro bezuinigingen in Amerika ? ! . zoals ik lees in artikel ?. Dat zal wel 900 miljard, triljoen of biljoen moeten wezen denk ik.

Of registreer je om te kunnen reageren.