Home

Nieuws

Tönnies bouwt bedrijvigheid in nevenproducten flink uit

Rheda-Wiedenbrück - Vleesconcern Tönnies stapt in de bouw van een nieuwe fabriek bij de hoofdvestiging in Rheda-Wiedenbrück voor de productie van het bloedverdunningsmiddel heparine, dat kan worden gewonnen uit varkensdarmen.

De bouw vergt van het Duitse concern een investering van 21 miljoen euro. Volgens topman Clemens Tönnies wordt daarmee zijn bedrijf het eerste dat de herkomst van heparine honderd procent gegarandeerd kan traceren van boerderij tot eindproduct. De herkomsttracering wordt in de EU verplicht pet 31 januari 2013. Tönnies kan echter pas midden 2014 beginnen met de productie. Het initiatief is los daarvan een schakel in Tönnies' strategie om de commerciële basis onder het concern te verbreden. Met het oog daarop wordt vooral geïnvesteerd in de ingrediënten- en additievenproductie. Zo bouwt Tönnies de ingrediëntendivisie uit met de inlijving van het bedrijf Veracus in Bremerhaven, zo deelde het concern eerder deze week al mee. Veracus ontwikkelt en produceert voedingsingrediënten die het immuunsysteem van mens en dier verbeteren zonder antibiotica. Zo verwerkt het bijvoorbeeld een product als koecolostrum ofwel biest.

Of registreer je om te kunnen reageren.