Home

Nieuws 457 x bekeken

Syngenta koopt Sunfield Seeds

Bazel – Syngenta koopt Sunfield Seeds, een Amerikaans bedrijf dat in meer dan dertig landen zonnebloemzaden produceert en verwerkt. Syngenta wil met de overname een grotere speler worden op wat nog grotendeels geldt als een nichemarkt. De overnamesom is niet door de partijen bekendgemaakt.

Het akkerbouwgewas wordt geteeld op circa 25 miljoen hectare wereldwijd. De markt heeft volgens Syngenta, wereldwijd marktleider in gewasbeschermingsmiddelen, een waarde van circa 1 miljard dollar (782 miljoen euro). Meer dan 75 procent van de verkopen vindt plaats in ontwikkelingslanden waar juist nu de transitie naar hoogwaardige hybriden plaatsvindt, een stap die in rijke landen al eerder is gezet.
Zonnebloemzaden produceren olie met weinig verzadigde vetten en vormen daarmee een alternatief voor bijvoorbeeld palmolie of soms soja. Directielid Davor Pisk van Syngenta: “Sunfield is al één van onze strategische leveranciers en we zijn blij dat haar mensen en zaken nu onderdeel worden van Syngenta.” De transactie wordt naar verwachting afgesloten vóór het einde van 2012.

Of registreer je om te kunnen reageren.