Home

Nieuws

Supermarktomzet stabiel

Dongen – Supermarkten hebben in oktober een omzet geboekt van 2,47 miljard euro, 0,1 procent meer dan in dezelfde maand in 2011. Dat meldt GfK Panel Services. Het marktonderzoeksbureau verwacht dat ondanks de crisis de feestdagen in december voor het tiende jaar op rij een omzetpiek veroorzaken.

GfK rekent voor week 52 een omzet van 726 miljoen euro. Dat is een groei van 2,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Supermarkten profiteren in zekere zin van de economische neergang, omdat meer gezinnen de kerst in familieverband thuis zullen vieren. Supermarkten zullen een tijdelijk topassortiment eigen merken presenteren.
De groei van de supermarktomzet is de laatste jaren teruggelopen. In 2011 bedroeg de groei ten opzichte van een jaar eerder nog 2,6 procent en het jaar ervoor 1,2 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.