Home

Nieuws 4133 x bekeken 9 reacties

Spaans vleesbedrijf Campofrio boekt grote verliezen

Madrid - Campofrio, een van de grootste Europese vleesbedrijven, heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een nettowinst geboekt van 4,7 miljoen euro. Dat is 60 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt Agra Europe. Het bedrijf wijdt de grote verliezen aan de krappe marges op vlees door de hoge grondstofprijzen voor veevoer tezamen met de economische crisis in het land.

In dezelfde periode vorig jaar was de nettowinst nog 11,6 miljoen euro. De nettowinst van dit jaar staat tegenover een omzet van 1,39 miljard euro, wat 5,7 procent hoger is dan de omzet in dezelfde periode vorig jaar. Deze omzetstijging is vooral te danken aan de aankoop van Fiorucci, het grootste vleesbedrijf in Italië.

Laatste reacties

 • Jonas Brabant

  dussss......als ik het goed begrijp is minder winst maken ook al verlies lijden. Zo'n verlies zou ik dolgraag willen maken!!!

 • pff

  is idd titel van artikel da op nietske trekt !
  proficiat Emmy

 • s

  Van dit soort verslaggeving worden wij stukken wijzer. Wanneer komt er een keurmerk voor journalisten ?

 • ed12345

  De koffie op de redactie boerderij moet toch heel wat sterker gezet worden om iedereen wakker te krijgen .Volgens de meeste (wakkere) mensen in de bedrijfswereld is verlies RODE cijfers niet kleinere zwarte cijfers

 • Hogeboom

  Wie het kleine niet eert , Is het grote niet weert !!!!!!!!!!!!!!!

 • varkenshouder1

  Inderdaad, de koffie sterker maken Emmy. 'Spaans vleesbedrijf boekt minder grote winst' zou beter passen.

 • vigerti

  schande,gaan die mannen dan nooit eens content zijn wij moeten al jaren met de kruimels content zijn

 • joannes

  Campofrio een beursgenoteerde onderneming http://www.eleconomista.es/empresa/CAMPOFRIO-FOOD-GRO
  En Is natuurlijk veel beter gediciplineerd dan bv VION. Minder winst wordt direct afgestraft met minder beurswaarde. En dat kan je als een groot verlies zien.
  Het aandeel is 50% gedaald sinds 2010 dan vraag ik me af, wanneer dit bedrijf nog winst draait, wat de waarde van bv VION is, bij de NCB ontwikkeling wanneer dit op de vrije markt gewaardeerd zou worden.

 • Jonas Brabant

  rode cijfers schrijven en als klap op de vuurpijl je varkensbedrijf minder waard worden/onverkoopbaar blijken, dan noem ik het pas verlies, joannes. Die grote jongens huilen al voordat het zeer doet.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.