Home

Nieuws 1951 x bekeken 1 reactie

Snellere vergunning mestverwerkers

Den Haag - Binnen afzienbare tijd moet de vergunningverlening voor mestverwerkingsinstallaties sneller kunnen. Dat schrijft staatssecretaris Bleker in een van zijn laatste Kamerbrieven.

Zo worden via de Crisis- en herstelwet procedures korter. Verder is er extra capaciteit bij Kenniscentrum Infomil en komt er nader onderzoek naar effecten van mobiele en vaste mestbewerkingsinstallaties. Er komen verder handreikingen voor gemeenten om vergunningen eenvoudiger te kunnen beoordelen: voor monovergisters eind dit jaar en voor mestbewerkingsinstallaties medio 2013. Ook komen er algemene voorschriften voor monovergisting en bewerking van mest in het Activiteitenbesluit Milieubeheer.

Eén reactie

  • politiek

    Het is Bleker niet gelukt die procedures sneller te laten verlopen en dat zal voor zijn opvolgers ook niet eevoudig zijn. Een briefje schrijven helpt daar echt niet aan. Welke Gemeente wil mestbewerkingsinsallaties hebben op eigen grondgebied ? en dan moet het mestbewerkingsproces en die fabrieken ook nog economisch kunnen draaien anders staan ze al leeg voordat ze opgestart zijn !

Of registreer je om te kunnen reageren.