Home

Nieuws 1560 x bekeken 6 reacties

Rutte herstelt oorspronkelijke EHS in ere

Den Haag - Premier Mark Rutte wil dat de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) volgens de oorspronkelijke plannen wordt aangelegd. Dat zei hij woensdag tijdens een debat met de Tweede Kamer.

In het regeerakkoord was al opgenomen dat de EHS wordt uitgevoerd, maar onduidelijk was nog of daarmee de herijkte versie van voormalig staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) of een andere variant werd bedoeld. Volgens Rutte gaat het dus om de plannen zoals die in 1990 zijn ontwikkeld en tot aan de vorige kabinetsperiode altijd zijn gehanteerd.

Wel benadrukte de premier dat de einddatum van 2021 is losgelaten en er nog geen nieuwe deadline ligt. Ook vindt hij dat bij de evaluatie in 2016 moet worden bekeken of de plannen niet onevenredige gevolgen voor de economie hebben. Over de ambitie om de verbindingszones te realiseren, repte hij met geen woord.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  en dan maar stellen, door rutte dat het echt niet anders kan met de bezuiningen, gewoon die hele ehs terugdraaien, ieder weldenkend mens zou hier blij mee zijn

 • Mels

  De zot,wees nou een kerel Mark en geef die groene PvdA proleten een schop onder hun kont,dit komt niet uit de VVD hoed want dit kost alleen maar.Duidelijk een geef punt van de VVD,benieuwd wat de VVD hiervoor gekregen heeft.

 • jan1966

  Gewoon doorlopen mensen, Mark zegt wel eens vaker wat......................

 • minasblunders1

  Dit is gewoon een verkapte manier om er vanaf te zien.

 • politiek

  Ik denk dat Rutte, VVD , het juist ziet. Gewoon verder gaan met EHS. Die ecoducten ( ong. 400.000.000 euro) zijn net klaar en nu al weer een discussie om die dingen af te breken. Kosten ongeveer ??? miljoen. Nee, Rutte ( VVD ) is een econoom en dan kun je veel beter een hekje plaatsen op die ecoducten en aangeven dat eindata van voltooing EHS nog niet vaststaat. Nee, die stem op VVD is echt niet verloren dus.

 • John*

  niet te veel veranderen aan de plannen, al dat veranderen kost alleen maar geld.. gewoon het tempo flink omlaag..

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.