Home

Nieuws 834 x bekeken

Ruim zeventig lopende bezwaren tegen bedrijfstoeslag

Den Haag – Terwijl vanaf 1 december Dienst Regelingen (DR) begint met het uitbetalen van de bedrijfstoeslag 2012, heeft het agentschap te maken met ruim zeventig lopende bezwaren tegen de vaststelling van de bedrijfstoeslag in 2009, 2010 en 2011.

Dit laat de uitvoeringsorganisatie weten. Het aantal lopende bezwaren over 2009 is vijf, over 2010 gaat het om tien bezwaren en 2011 over 57. Boeren hebben vooral een bezwaar ingediend tegen de hoogte van de bedrijfstoeslag in het desbetreffende jaar, omdat zij in de clinch liggen met DR over vaststelling van perceelsoppervlaktes. Meer dan 95 procent van de bezwaarschriften gaat hierover. Het zijn de meer ‘complexe zaken’ laat DR weten. Hoogstwaarschijnlijk zijn het nog de naweeën van het percelendebacle in 2009, toen Nederland van Brussel alle perceelsgrenzen opnieuw moest vaststellen. Dit gebeurde door DR lang niet overal even goed.

De ruim zeventig lopende bezwaren over de afgelopen drie jaar kunnen met elkaar te maken hebben. Als een relatie het niet eens is met de beschikking waarin staat hoeveel bedrijfstoeslag het ontvangt, kan de relatie beroep indienen. Het komt voor dat voor bijvoorbeeld een zaak van regelingsjaar 2011, voor hetzelfde perceel nog een beroepszaak over regelingsjaar 2010 loopt. Voordat het bezwaar over 2011 kan worden afgedaan, is het raadzaam de uitkomst van beroep over 2010 af te wachten.

Of registreer je om te kunnen reageren.