Home

Nieuws 6660 x bekeken

Rechter vordert ontruiming boerderij

Almelo - De Almelose rechter heeft in kort geding de ontruiming bevolen van een boerderij in het Overijsselse Zenderen. De vader en zoon moeten het woonhuis met schuur en erf verlaten.

Het onroerend goed is uit een faillissement verkocht en de curator wil de woon- en recreatieboerderij aan de kopers leveren. Daarbij heeft de rechter een verbod opgelegd aan de 38-jarige zoon om zich in de komende tijd in de nabijheid van het bedrijf op te houden.

De kopers van de boerderij hebben de vader  toegezegd dat hij in de buurt kan blijven wonen, zodat hij zijn 130 koeien kan blijven verzorgen. Vooralsnog zullen de kopers die taak op zich nemen. De onderlinge verhoudingen zijn zodanig verstoord dat de zoon ten tijde van de juridische behandeling van het geding in preventieve hechtenis was genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.