Home

Nieuws 990 x bekeken 2 reacties

Rabobank verkoopt Indonesische dochter

Utrecht - Rabobank zet in Azië een stap terug door het bedrijf in Indonesië in de verkoop te zetten. Dat meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen.

De Rabobank vindt mogelijk de consumentenbank met 90 vestigingen in Indonesië niet goed passen bij de internationaal versterkte focus op voeding en landbouw. De Rabobank noch de bank die bij de verkoop betrokken zou zijn, Morgan Stanley, willen reageren. Indonesië is in Azië het enige land waar Rabobank een consumentenbank heeft. Elders in Azië financiert en adviseert de Rabobank alleen de agribusiness, waarin het meent een wereldwijd unieke expertise te hebben. De bank, waarvoor in Azië brede interesse zou zijn, kan volgens de bronnen 400 miljoen dollar (308 miljoen euro) opleveren.
De deal komt niet als verrassing want de bank wil zich in het buitenland concentreren op de agribusiness, verklaarde topman Piet Moerland eerder dit jaar. Vorig jaar verkocht Rabobank al de Zwitserse private bank Sarasin voor meer van 780 miljoen euro en zette vermogensbeheerder Robeco in de etalage.
Indonesië is echter wel een belangrijke producent van agrarische grondstoffen zoals palmolie en de verwachting is dat de Rabobank deze klanten vanuit Nederland zal bedienen en vanuit regionale kantoren in Singapore en Hongkong.

Laatste reacties

  • aarthamstra1

    Toch jammer dat onze boeren belangen behartiger nu niet meer onze belangen dient in Indonesië ,Hopelijk vloeit dit geld nu naar de leden (BOEREN) in deze crisis.

  • gerjan slingenbergh

    Sinds wanneer is rabo een belangenbehartigende organisatie?

Of registreer je om te kunnen reageren.