Home

Nieuws

Productschap Tuinbouw geeft volgend jaar reserves uit

Zoetermeer - Het Productschap Tuinbouw (PT) zal in 2013 gaan afbouwen en de taken overdragen. Heffingen worden beperkt.

Investeringen zullen gedaan worden uit nog aanwezige reserves. Het PT heeft dit besloten naar aanleiding van het regeerakkoord. Volgens het akkoord worden de productschappen per 2014 geschrapt.

In 2013 zal het PT partners bijeen gaan brengen om duurzame innovaties binnen de tuinbouwsector gaande te houden. Het productschap heeft afgelopen jaar al een negatief saldo van 28,4 miljoen, waarbij de reserves aangesproken worden. Volgend jaar investeert het PT alleen nog in activiteiten waarbij cofinanciering geregeld kan worden, waarbij het te verwachten is dat een andere partij de taak wil overnemen of waarbij publiek private samenwerking mogelijk is.

Of registreer je om te kunnen reageren.