Home

Nieuws 358 x bekeken

Productie hernieuwbare energie groeit

Den Haag - De opwekking van hernieuwbare energie is in Nederland in 2011 tegen de stroom in met 10 procent gegroeid, tot 12,3 miljoen MWh. Met name de productie van windenergie groeide hard. De totale elektriciteitsproductie daalde juist van 118 naar 113 miljoen MWh. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het aandeel van hernieuwbare energie in de totale opwekking bedraagt nu 11 procent, tegen 2,5 procent in 2011. De productie van elektriciteit uit biomassa, goed voor 6,2 procent, daalde licht. De elektriciteitsproductie uit windenergie steeg met ruim een kwart. Momenteel zijn windmolens goed voor 4,5 procent van de totale productie.
De productie van zonne-energie verdubbelde bijna maar blijft met 0,1 procent van het totaal vrij beperkt. 
De afname van de energieproductie is gevolg van hogere brandstofprijzen en een hoger aanbod van zowel binnenlandse als buitenlandse hernieuwbare elektriciteit. Het totale verbruik van elektriciteit stijgt licht.

Of registreer je om te kunnen reageren.