Home

Nieuws 6 reacties

Partij voor de Dieren wil moratorium op mestvergisters

Den Haag - De Partij voor de Dieren heeft via een motie in de Tweede Kamer een verbod gevraagd voor de bouw van mestvergisters.

Esther Ouwehand diende de motie in tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De Partij voor de Dieren vindt mestvergisters een gevaar voor het milieu en onder andere voor de diergezondheid.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  is de pvdd geen gevaar voor de complete sameleving?

 • joannes

  Maar heeft ze niet een beetje gelijk wanneer je er ¨troep¨ in kan gooien die je zogenaamd nooit meer terug vindt! Zulke apparaten moeten alleen onder strenge controle worden gebruikt. Wanneer die vergisters nu bij boeren staan die er rendements problemen mee hebben is ¨het vlees¨ zwak en een incident zomaar gecreeërd!

 • trekker123

  On Duitsland staan er zo'n 7.000 van die dingen en er worden er op dit moment nog zo'n 300 bij gebouwd. Misschien hebben ze er daar inmiddels wat ervaring mee opgedaan? Kerncentrales gaan de Duitsers wel sluiten. Schijnt toch wat risico aan te zitten.

 • agratax2

  Bio vergisters zijn zijn niet gevaarlijker voor de volksgezondheid dan het leven op zich. Het gevaar zit in het gebruik en de grondstof. Als er in deze branche iets gevaarlijk is, is het de handel in grondstoffen, die zonder blikken of blozen ongeoorloofde restproducten aflevert onder valse voorwendselen. Laat de PvdD deze criminelen uit de maatschappij zuiveren in plaats van goed bedoelde en goed werkende vergistingsinstallaties te sluiten of te verbieden.

 • joopi

  alsof in nederland iemand nog serieus in die bodemloze putten wil investeren, symbool politiek

 • Rolf Roelofs

  ja dat zou ze wel passen. geen mestvergisters dan ook geen verwerking van mestoverschot en dus dierrechten=niet meer dieren=PvdD blij.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.