Home

Nieuws 1299 x bekeken

Oostvaarderswold hoogstens smalle verbinding

Lelystad - Provincie Flevoland heeft geen geld en er is geen juridische basis om Oostvaarderswold opnieuw leven in te blazen, aldus VVD-fractievoorzitter Jan de Reus. Hij reageert hiermee op uitspraken van premier Rutte eerder deze week. Rutte stelde dat de Ecologische Hoofdstructuur volgens de oorspronkelijke plannen zal worden aangelegd.

De verbindingszones zoals Oostvaarderswold noemde Rutte echter niet. Volgens De Reus is er geen sprake van dat Oostvaarderswold opnieuw op tafel komt. “Het plan is van tafel, de grond heeft een agrarische bestemming op dit moment. De regering zou dit nog terzijde kunnen stellen, maar ik verwacht niet dat daar in dit dossier sprake van zal zijn.”

Een concessie die de provincie zou kunnen doen is om de huidige smalle verbindingsstrook nog iets te verbreden, aldus De Reus. “Maar dan spreken we over een paar honderd vierkante meter, niet over vele hectares.”

Of registreer je om te kunnen reageren.