Home

Nieuws 485 x bekeken

Omzet supermarkten gelijk

Den Haag – De omzet van supermarkten lag in september 0,2 procent hoger dan een jaar eerder.

De prijs van producten steeg met 1,8  procent maar het volume nam af met 1,6 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Gecorrigeerd voor verschil in aantal koopdagen groeide de omzet van supermarkten met 4 procent en nam het volume met 2 procent toe. Supermarkten profiteren van een trend dat consumenten om kosten te besparen minder uitgeven in restaurants, cafetaria en café’s.
Speciaalzaken in voeding, zoals slagers of kaaswinkels, noteerden gemiddeld een omzet die 3,2 procent lager ligt dan vorig jaar. De omzet van speciaalzaken loopt al jaren terug omdat consumenten steeds minder tijd (kunnen) besteden aan de inkoop van voeding en speciaalzaken als duurder ervaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.