Home

Nieuws 11 reacties

Obama nadert begrotingsafgrond

Washington – De Amerikaanse president Barack Obama heeft de verkiezingen gewonnen maar staat voor een begrotingsafgrond.

Als Obama er niet in slaagt op korte termijn een begrotingsdeal te sluiten met de Republikeinse partij, worden belastingen volgend jaar automatisch verhoogd en volgt een recessie met wereldwijde repercussies.

Obama heeft de Republikeinse tegenstrever Mitt Romney verslagen. Volgens een opiniepeiling van Agri Pulse Farm en Rural Poll stemde driekwart van de boeren Romney. Wat de verkiezingsuitslag betekent voor het landbouwbeleid is volstrekt onduidelijk. De Democraten en Republikeinen zijn het oneens zijn over een nieuwe Farm Bill. Er ligt een voorstel voor nieuwe landbouwwetgeving voor de komende vijf jaar van een landbouwcomité in de Senaat, die door Democraten wordt gedomineerd, en een voorstel van het landbouwcomité van het Huis van Afgevaardigden, waar de Republikeinen een meerderheid hebben.
De Republikeinen willen dieper snijden in budgetten van vrijwel alle departementen behalve defensie. Deze houding kan volgens ING Economisch Bureau negatief uitpakken. In 2011 is een wet aangenomen die voorziet in de automatische invoer van honderden miljarden aan lastenverzwaringen wanneer geen begrotingsdeal met bezuinigingen wordt bereikt.
Het gevolg zou een diepe recessie betekenen en een vrije val van de Amerikaanse dollar. Hiermee wordt de export vanuit de Eurozone ernstig bedreigd.
De Republikeinse partij behield dinsdagnacht de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden en toont zich strijdbaar. Volgens hen bevestigt de verkiezing voor het Huis dat Obama geen duidelijk mandaat heeft.

Laatste reacties

 • Bison

  The mighty USA fell deadly ill 4 years ago and died last night.

 • agratax2

  Amerika mag dan in economisch zwaar weer verkeren. Wat te denken van Europa?
  Als de noord Europese landen niet snel orde op zaken stellen en maar verder gaan op de oude voet, komen ze dicht bij Griekse omstandigheden of moet ik zeggen Amerikaanse omstandigheden. Ik geloof dat de begrotingstekorten in Amerika niet beter zijn dan die in Zuid Europa. Er spreekt nl. niemand meer over economische oplossingen in termen van geld of productie. Nee de enige oplossing voor dit financiële probleem heet >vertrouwen<. Met >vertrouwen< heb ik nog nooit kunnen betalen in de supermarkt.

 • Frans Smit

  Hé Bison, je kan niet tellen. Het is al twaalf jaar geleden dat de kanker toesloeg (om in jouw beeldspraak te blijven).

 • Mels

  Frans,verdiep je even meer in het wanbeleid van Hobahmah,wat een feest met deze man aan het roer,Wall Street opent in de min,ja he he,heel rijk USA(de bedrijven) zitten lekker op hun centen en die gaan ze echt niet uitgeven aan een president die ze weggeeft aan niksnutten,afgelopen 4 jaar zijn ik weet niet hoeveel mensen afhankelijk gemaakt van de Democrats(SP in NL)deze mensen hebben nu ook op Obama gestemd om het simpele feit dat Romney stemmen aan het werk zou betekenen.4 jaar geleden was de Staatschuld de helft van vandaag en hij groeit met de dag,democraten(links NL)bezuinigd niet maar schuift de problemen voor zich uit net zolang tot de republikeinen weer aan het bewind komen.Hij zou guantanamo sluiten,er zou werk voor iedereen komen en iedereen zou het beter krijgen,ondertussen is er niet meer werk want de bevolking groeit harder dan de banen

 • Mels

  De staatschuld is alleenmaar groter geworden en de benzine(brandstof)is een keer zo duur geworden terwijl de VS genoeg olie heeft,ze hoeven niet te importeren.zelfs het ziektekosten plan kan ik ook nog wel ff op schieten,verzekeraaes verplichten tot aaname,bedrijven laten betalen,ziekenfonds hebben we hier al lang geleden afgeschaft.Van elke dollar die Obama uitgeeft is 40 cent geleend........Amerika wordt/is een bananenrepubliek aan het worden die over 3 jaar de Junk status krijgt,ze zijn nu eigenlijk al failliet maar dat erkent de rest van de wereld nog niet want dat zou een mondiale economische ramp betekenen

 • W Geverink

  Idd Frans, En in 2003 is door George, Dick en Donald wat er nog over was van America de afgrond in geduwd.

 • Mozes

  Door de opkomst van Azië zal de VS zijn leidende rol in de wereld verliezen. Daar zal men zich op moeten aanpassen.
  Het te ver doorgeschoten individualisme heeft een keerzijde. De misdaad is hoog. Nergens waar zo'n groot percentage van de bevolking in de gevangenis zit. Veel mensen zijn afhankelijk van liefdadigheid.
  Een goede regering zorgt dat talentvolle mensen voldoende kansen hebben maar dat mensen die minder talenten hebben ook een menswaardig bestaan hebben.

 • W Geverink

  Dat hebben we met zijn allen al meer dan tien jaar geleden aan kunnen zien komen. De werkwijze van Walmart bijvoorbeeld en hoe die de toeleveranciers wurgt en zo dwingt naar China te gaan. Mitt Romney verdiende zijn geld met het opkopen van goeie amerikaanse bedrijven. Deze werden dan opgesplitst en doorverkocht aan de hoogste bieder. Het kwam er vaak op neer dat het amerikaanse werkvolk werd ontslagen en de machines naar China werden verscheept. De westerse wereld heeft zichzelf de das om gedaan.

 • Frans Smit

  En is het eigenlijk ook niet een beetje té moeilijk om de economie in de goede richting te krijgen als je opgescheept zit met dure oorlogen die je voorganger begonnen is. Frustrerend om dan ook nog te bedenken dat die oorlogen onnodig bleken.
  En waarom, Mels, is het nodig om schamper te doen over een ziektekostenverzekering. Die gunnen wij als fatsoenlijke mensen toch aan iedereen. Of toch niet?

 • Bison

  Het probleem met democratie is dat je eventually run out of other peoples money.
  The first thing you do when you want to get out of a hole is to stop digging.
  (One can't borrow himself out of debt).
  Obama banked on the huge 47% entitlement crowd and the ignorant to get him back in the WH,he has no clue how to even run a yard sale,let alone a Country.
  Able bodied people that refuse to work should not be able to get wellfare.
  (Work or starve to dead,....its their choice).

 • joannes

  Het idee dat de armen verantwoordelijk zijn voor de huidige crisis is natuurlijk belachelijk! Het zijn de Banken, Mineralen Bedrijven, Verzekerings Maatschappijen, Credit Card maatschappijen, Constructie bedrijven, enz... die individueel en gezamenlijk zoveel geinvesteerd hebben in een gunstige regelgeving dat de burger/werknemer/kleine zelfstandig zich zo diep in de schulden kon steken dat die bedrijven veel geld konden vragen voor hun producten en/of veel producten konden verkopen. Daarmee hebben ze weer veel winst gemaakt op hun geinvesteerd kapitaal wat ze vervolgens verdeelde onder elkaar via de beurs wat notabene onbelast was en nog is. Romney was een voorbeeld en representant van die club. Dat zoveel boeren denken dat ze dezelfde belangen hebben is niet meer of minder, omdat zij gespaard zijn voor de inflatie die de werknemers getroffen heeft dankzij ze waardestijging van hun belangrijkste bezit: de grond die aanzienlijk in belastingvrije waarde is gestegen. Nee ik ben voor Obama, die hoogst waarschijnlijk een aantal van die onrechtvaardigheden op de korrel neemt.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.