Home

Nieuws 523 x bekeken

Noblesse legt lijn stil na protest tegen stank

Wijster – Slachtafvalverwerker Noblesse Proteins legt haar verenlijn de komende week stil. “Wij gaan er vanuit dat het probleem in die lijn zit,” aldus directeur Johan Visser van Noblesse. Omwonenden van het bedrijf blokkeerden sinds gisteravond de toegangspoort van het bedrijf als protest tegen de blijvende stankoverlast.

Na toezegging van de burgemeester van de gemeente Midden-Drenthe en Visser staakten zij vanochtend hun actie. Burgemeester Jan Broertjes zei de actievoerders toe dat de stank beter gemeten zal worden.

Door de verenlijn tijdelijk stil te leggen hoopt Visser te ontdekken of dat de oorzaak van het probleem is. Al langer klagen omwonenden over stankoverlast en Noblesse is ook al verschillende keren gemaand om hier wat aan te doen. “Met de buurtbewoners hebben we nu afgesproken om komende week contact te houden. Eerder belden zij naar de gemeente als ze last hadden van stank, nu bellen ze ons zodat wij direct naar de oorzaak kunnen zoeken. Als we niet weten op welke tijden omwonenden overlast hebben is het voor ons lastig om het probleem te vinden,” aldus Visser.

Als het bedrijf voor 5 december de oorzaak van de stankoverlast niet heeft gevonden dwingt de gemeente Noblesse om de lijn stil te leggen. Visser heeft goede hoop voor die tijd tot een oplossing te komen. “Onze machinefabrikant is hier inmiddels ook druk mee bezig, volgende week hoop ik van hen meer te horen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.