Home

Nieuws 1199 x bekeken 5 reacties

Natuurclubs roepen landbouwministers op te verduurzamen

Den Haag - Een grote groep van internationale natuurbeschermingsorganisaties roept alle landbouwministers op de achteruitgang van de natuur op het platteland te stoppen.

Ook de kersverse staatssecretaris Co Verdaas kreeg dinsdag een brief met daarin het verzoek zijn invloed in de onderhandelingen over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) te laten gelden. Volgens de organisaties dragen de inkomenssubsidies nu niet bij aan de verduurzaming van de agrarische sector.

Laatste reacties

 • info104

  Wat is verduurzaamen van de agrarische sector ,wat kan er nu eigenlijk nog beter, we telen onze gewassen met zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen en er komt zeker niet te veel organische mest op de gewassen, aardappelen zijn van super kwaliteit, sperciebonen ,wortelen, koolsoorten ed. zien en zijn fantasties van onze eigen Nederlandse grond, er is geen boer die zijn vee ook slachtvee niet goed verzorgt. Alleen hij word iedere dag bestolen van zijn dierbare grond, hij moet elke dag weer wat afstaan aan woningbouw, industrie terrein, wegenaanleg en NB ook nog aan natuur(bos en hei en weiland voor de vogels en ganzen) het moet in het licht van de voedseltekorten maar eens veranderen bv. voor iedere ha die de boer moet inleveren hij 2 ha ter compensatie terug moet ontvangen om de steeds maar groeiende wereldbevolking te voeden.

 • politiek

  Beste info104, U bent niet volledig op de hoogte van de huidige vergoedingen de laatste jaren voor inlevering landbouwgronden voor doelstelling woningbouw, industrie, wegen, natuur, enz. . Vaak gaat die vergoeding zover , dat men tot meer als TIENMAAL bewuste oppervlakte aan landbouwgronden tegen agrarische waarde kon terugkopen in omgeving. Dergelijke vergoedingen maken het voor de andere ondernemers die het inkomen moeten halen uit gewasopbrensten gronden niet gemakkelijker. Daar kan jij je met beperking bestrijdingsmiddelen enz. echt niet tegen concureren. !

 • jan10

  Je kan tussen de regels door wel lezen wie dat geld dan wil hebben om er vervolgens met wanprestaties, mooiweerspelerij,dierenleed mee te veroorzaken en dan denken dat ze wel duurzaam zijn ,terwijl er niets geen voedsel op geproduceert word.
  En politiek :probeer jij maar eens voor wegaanleg en natuurvergoeding maar eens in de buurt waar je zit ander land te kopen 1 op 1 lukt amper!!

 • Nines

  Geld uitgeven aan de natuur is juist zonde. De natuur moet je op z'n beloop laten en niet aanplanten en onderhouden. Dat noemen we namelijk tuinieren. Zo nu en dan een beetje bos uitdunnen is prima, nuttig zelfs, maar al die onzin waar het de afgelopen jaren aan uitgeven is hoeft wat mij betreft niet. neem nou het dwingelderveld. Een aangelegd stukje tuin, met een stempel natuurgebied. Jarenlang heeft er van alles mogen groeien en werd het inderdaad op z'n beloop gelaten. Nu moeten er ineens enorm veel bomen gekapt worden en wordt het halve veld afgegraven. Waarom? Omdat meneer Munniksma geld wil verkwisten en de omwonenden onder water wil zetten. Zo krijgen de mensen in Dwingeloo, Lhee & Ruinen natte voetjes, maar de mensen in Meppel (meer inwoners) houden de voetjes dan droog. Want ja we moeten alles voor de stedelingen overhebben. Wij als mensheid bepalen niet over de natuur. De natuur bepaalt haar eigen gang. Als mensen menen wij alles de baas te zijn en alles te kunnen organiseren. Maar dat kunnen we niet. De kracht van de natuur is onverbiddelijk. Sandy lijkt mij hier een goed voorbeeld van.

 • agratax2

  Landbouw moet verduurzamen. Hoe moet de boer dat doen, zo lang zijn inkomen net voldoend eis om te overleven? Verduurzamen hartstikke goed maar dan wel zo dat ook de boeren bankrekening DUURZAAM is en blijft. Zo het nu gaat is verduurzamen allen mogelijk voor de producent met veel eigen vermogen en geen rendement eisen, zoals alle industriële producenten wel eisen. Krijgen ze dit niet dan stappen ze op met meenemen van werkgelegenheid richting een goedkoopte land. Resultaat van dit beleid wordt steeds duidelijker in Europa, rijke handelaren en een arme bevolking.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.