Home

Nieuws

Mishandeling vee meestal veroorzaakt door sociale problemen

Kopenhagen - Ernstige gevallen van verwaarlozing en mishandeling van dieren in de landbouw hangen vaak samen met sociale en economische problemen op de bedrijven.

Dat wordt bevestigd door een vandaag in Denemarken uitgekomen wetenschappelijk rapport. De opstellers baseren hun eindconclusie op bestudering van dierenverwaarlozings- en  -mishandelingszaken in de periode 2000 - 2008. Het gemiddelde aantal daarvoor veroordeelde boeren was in Denemarken in die periode 350 per jaar. Dit aantal betreft zowel ernstige als lichtere gevallen. Landbouwfederatie LF pleit er al jaren voor dat de omgeving ingrijpt als het op een bedrijf met de verzorging van het vee de verkeerde kant op dreigt te gaan, zo heet het in een commentaar van die kant. Het rapport wordt desondanks gezien als een aanleiding om nog eens goed te kijken naar de mogelijkheden om de preventie van de bedoelde problemen verder te verbeteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.