Home

Nieuws 604 x bekeken 2 reacties

Meer biologische producten in supermarkten

Amsterdam - Ondanks de economische tegenwind blijft het aanbod van biologische producten in de supermarkten toenemen. Gemiddeld worden 141 producten aangeboden, 22 procent meer dan in 2011.
Dat blijkt donderdag uit de jaarlijkse telling van biologische producten door Milieudefensie.

Supermarktketen Plus komt met gemiddeld 356 biologische producten, ruim 100 meer dan het jaar ervoor, als beste uit de bus. In de Plus-schappen liggen bovendien de meeste (102) fair trade-artikelen terwijl er in de andere supermarkten gemiddeld 35 fair trade-producten zijn te vinden. "Er is een beweging gaande die zich niet makkelijk laat stuiten", concludeert Klaas Breunissen, campagneleider duurzaam voedsel bij Milieudefensie.

Milieudefensie hield de zogeheten EKO-tellingen voor het vijftiende jaar, bij de eerste telling in 1998 werd alleen groente en fruit geteld en stokte de teller bij zes biologische producten. Meer dan tweehonderd vrijwilligers gingen tussen eind augustus en eind september op pad in 532 filialen van 26 verschillende supermarktketens.

Laatste reacties

  • jan9

    Kunnen we voor varkens ook eens een FAIR trade merk opzetten ? Zodat we net als zuid-amerikaanse boeren minimaal kostendekkend kunnen werken ?

  • joannes

    Marqt werkt met zo´n soort concept naar het voorbeeld in de US Whole Foods Market http://wholefoodsmarket.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.