Home

Nieuws 1335 x bekeken 1 reactie

Mansveld: burger niet opleggen minder vlees te eten

Den Haag - Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu wil burgers niet opleggen minder vlees te gaan eten op weg naar een meer duurzame samenleving.

"Vlees eten is een keuze van de mensen zelf. Mensen gaan niet stoppen met vlees eten als ik dat zeg", zei Mansveld tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Ze zegt dat ze meer is van het verleiden van mensen om duurzamer te leven. "Mensen gaan minder vlees eten als er goede alternatieven beschikbaar zijn", zegt de staatssecretaris.

Een concrete definitie van duurzaamheid wilde Mansveld tijdens het debat niet geven. "Duurzaamheid is een woord waar heel veel invullingen aan gegeven kan worden. Ik wil per keer aangeven wat ik onder duurzaamheid versta." Ze geeft zonnepanelen als voorbeeld van duurzame energie.

Van Mansveld vindt het positief dat er maatschappelijk, bijvoorbeeld bij mensen thuis, veel wordt gesproken over duurzaamheid. De staatssecretaris komt volgende zomer met een nieuwe duurzaamheidsagenda.

Eén reactie

  • politiek

    Gelukkig zijn er inmiddels veel euro,s van de GLB die ingezet kunnen worden naar duurzaamheid( ook milieu dus). Welzijn dieren en milieuvriendelijk zijn onderwepen waar de boer echt wel invulling aan wil geven en vooral als die economisch ondersteund kan worden. Staats secretaris, of moeten we zeggen secretaresse ? , heeft een luxe start zo. De financiele middelen is meestal een groot probleem. Ze krijgt al een knipoog uit Brussel. !

Of registreer je om te kunnen reageren.