Home

Nieuws 249 x bekeken

M.A. Industries voorziet groei via China

Tel Aviv – M.A. Industries wil de productie van gewasbeschermingsmiddelen in China, bedoeld voor export naar de EU, fors opvoeren.

Volgens de Israëlische onderneming kan China de internationale markt onder druk zetten. De export van Chinese glyfosaat leidde eerder al tot scherpe prijsdalingen en forse verliezen bij onder meer Monsanto en Bayer.

M.A. Industries, ook wel bekend als Makhteshim Agan, verwacht dat het overnemen van bepaalde agrarische onderdelen van ChemChina, haar eigenaar, “enkele jaren” in beslag kan nemen. Daarna heeft M.A. Industries volgens topman Erez Vigodman ontegenzeggelijk een concurrentievoordeel. Het bedrijf is gespecialiseerd in bestrijdingsmiddelen op basis van moleculen waarvan na twaalf jaar het patent is vervallen.
De gewasbeschermingsmiddelenmarkt is wat M.A. Industries betreft aan het draaien. Vroeger werd de markt gedomineerd door “uitvinders” als Bayer CropScience en Syngenta. Omdat kosten voor ontwikkeling en toelating van middelen stijgen, raken de pijplijnen leger en neemt het aandeel middelen op de markt waarvan het patent is vervallen toe.
Het laatste kwartaal zag M.A. Industries de winst toenemen met 30 procent ten opzichte van vorig jaar, tot 13 miljoen dollar (10,2 miljoen euro). De omzet steeg in dezelfde periode met 0,8 procent tot 643,5 miljoen dollar (503 miljoen euro). Over de eerste 9 maanden is de omzet 5,3 procent gegroeid tot 2,26 miljard dollar (1,76 miljard euro). De nettowinst is in deze periode echter slechts 2 procent gegroeid.
Spelers als M.A. Industries en Nufarm leggen zich minder toe op productontwikkeling en meer op het productieproces. Daarbij worden de spelers gesteund door grote expanderende Aziatische concerns, ChemChina (M.A. Industries) en Sumitomo (Nufarm).

Of registreer je om te kunnen reageren.