Home

Nieuws 1425 x bekeken 1 reactie

Landbouw- en natuurdossier naar Verdaas

Den Haag - Beoogd staatssecretaris Co Verdaas van Economische Zaken krijgt de portefeuilles landbouw en natuur. Enige tijd was er onduidelijkheid of de landbouwportefeuille naar de beoogde minister van Economische Zaken, Henk Kamp, zou gaan, maar dat blijkt niet het geval.

Het natuurdossier blijft ook bij de opvolger van Henk Bleker. Met name PvdA zou dit dossier graag onderbrengen bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, maar dit gebeurt niet.

Verdaas, nu nog gedeputeerde in Gelderland, krijgt wel een minder groot dossier dan zijn voorganger Bleker. Het onderdeel internationale handel wordt ondergebracht bij de nieuwe minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Lilianne Ploumen. Zij vervangt Bleker volgende week bij een handelsmissie naar Turkije. Een gesprek dat Bleker zou hebben met de Turkse minister van landbouw, gaat door deze wijziging niet door. Het dossier over de postmarkt, dat ook bij Bleker lag, gaat naar de minister van Economische Zaken.

Eén reactie

  • geen boer

    de internationale agrarische handel valt dus onder Ploumen?!?
    Die wordt toch nooit als volwaardige gesprekspartner gezien op landbouwgebied? Zie het afgezegde gesprek volgende week in Turkije. Sjongejonge wat een enorme blunder.

Of registreer je om te kunnen reageren.