Home

Nieuws

LLTB: geen behoefte aan fusie

Roermond – LLTB heeft financieel het huis op orde, ziet het ledenaantal nauwelijks afnemen en heeft geen behoefte aan fusie met ZLTO en LTO Noord.

Dat zegt voorzitter Noud Janssen. Volgens Janssen heeft LLTB vroeger dan de grotere belangenorganisaties zichzelf voorbereid op een tijd met minder boeren.Het ledental van LLTB ligt volgens de organisatie op circa 2.700. In de laatste vijf jaar bedroeg de afname minder dan 100. De cijfers zijn niet direct te controleren, omdat de organisatie niet elk jaar een openbaar jaarverslag publiceert. Bij ZLTO en LTO Noord bedraagt de terugloop in leden jaarlijks steeds enkele procenten.
De Limburgse boer of tuinder voelt zich thuis bij de LLTB en wanneer voor een grotere belangenorganisatie op nationaal niveau wordt gekozen, bestaat volgens Janssen het risico van vervreemding. Janssen vindt de gedachte verder samen te werken met ZLTO of LTO Noord niet verkeerd, maar meent dat de laatste jaren al grote stappen zijn gezet. “Het staat voor ons niet op de agenda.”

Of registreer je om te kunnen reageren.