Home

Nieuws

Kosten levensmiddelen drijven Britse inflatie op

Londen - De Britse inflatie is vorige maand omhoog gesprongen van 2,2 naar 2,7 procent. In september was de inflatie juist licht gedaald. De stijging is volgens het bureau voor de statistiek ONS voor een groot deel te wijten aan hogere prijzen voor levensmiddelen.

De Britse voedingsprijzen lagen afgelopen maand een half procent hoger dan een maand eerder. Dat komt vooral door de flink duurdere aardappelen 'door de verhalen over een sterk tegenvallende oogst' en hogere prijzen voor fruit en snoepgoed. Ook enkele soorten groente zijn door een klein aanbod duurder dan vorig jaar. Daarnaast ging de inflatie ook omhoog door de sterk gestegen studiegelden. Door het tegenvallende inflatiecijfer daalde de koers van het pond sterling tegenover de euro verder.

Of registreer je om te kunnen reageren.