Home

Nieuws 1128 x bekeken

Job Cohen beoogd voorzitter Raad van Toezicht WUR

Wageningen - Job Cohen is de beoogde nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) van Wageningen UR. Dit meldt de universiteit.

Job Cohen, de politieke leider van de PvdA in 2010-2012, is de beoogde opvolger van de huidige voorzitter Margreeth de Boer, die op 1 september 2013 aftreedt. Andere nieuwe leden van de RvT zijn Bert Bruggeman; oud-voorzitter Raad van Bestuur Universitair Medisch Centrum Groningen, Robert Smith; CEO Cosun, Siem Korver; directeur Public Affairs VION Food Group en buitengewoon hoogleraar aan Tilburg University en tot slot Harm Evert Waalkens; oud-Kamerlid PvdA en veehouder.

De nieuwe leden vervangen de terugtredende leden Hanja Maij-Weggen, Laurent van Depoele en Jaap van Duijn.

De Raad van Toezicht houdt toezicht op het bestuur, beheer en de algemene gang van zaken bij Wageningen UR. Ook adviseert deze de Raad van Bestuur. De raad wordt benoemd door de minister van Economische Zaken en treedt op in naam van het ministerie. De leden vormen ook de Raden van Toezicht van Wageningen University, negen researchinstituten en Hogeschool Van Hall Larenstein.

Of registreer je om te kunnen reageren.