Home

Nieuws 6302 x bekeken 2 reacties

Installatie voor FrieslandCampina veroorzaakt file

Beilen - Een groot transport op de snelweg A28 heeft zaterdagochtend veel verkeershinder veroorzaakt, omdat het niet onder een viaduct door paste. Dat meldde de ANWB zaterdagochtend.

Op een speciale vrachtwagen lag een in wit plastic gehulde luchtfilterinstallatie van 20 ton, volgens de NOS bestemd voor FrieslandCampina in Beilen, die te groot was om bij Beilen onder een viaduct over de snelweg heen te passen. Omdat het lang duurde voordat het gevaarte met een hijskraan over het viaduct was getild, stond er 5 kilometer file.

Inmiddels is het transport weer op gang gekomen en is de file opgelost. Wel staat er even verderop een file op de snelweg bij Ruinen, omdat er werkzaamheden aan de gang zijn.

Laatste reacties

  • gerstiroma

    ik kon vroeger ook niet onder een viaduct door bij Vriezeveen met de trekker en een dubbele vracht stro maar ik nam even stiekem oprit, weg oversteken en afrit anders scheelde mij dat een laag strobalen en dat was 88 x 19 kilo en met ronde balen kwam het nog veel ongunstiger uit en de afstand van Bourtang naar Lochem was 145 km, in 6 jaar heb ik zo'n 30 ritten gemaakt

  • Albert Kuyerhuis

    Een slimmerik, die gerstiroma, echt iemand met boerenverstand of zoals we het in Noord-Amerika zeggen, met common sense.

    Het is wel lastig als er bij de viaduct geen op- of afritten zijn. Maar ja, als je de route kent? Ooit zeulde ik ook met grote vrachten stro en bietenkoppen achter een vrij lichte trekker, vaak op een route dwars door Zwolle. Altijd goed gegaan maar achteraf gezien wel wat gewaagd.

Of registreer je om te kunnen reageren.