Home

Nieuws 390 x bekeken

In vijf Duitse regio's proef met ministerieel herkomstgarantiezegel

Berlijn - In vijf Duitse regio's zal de komende tijd worden proefgedraaid met het nieuwe regionaal herkomstgarantiezegel, waartoe begin dit jaar op de Grüne Woche in Berlijn het initiatief is genomen door landbouwminister Ilse Aigner.

Onder meer grootgrutter Edeka gaat het proberen in Baden-Württemberg met een zegel met de naam 'Unsere Heimat' en in Berlijn/Brandenburg gaat afzetorganisatie pro agro aan de slag met een zegel met de tekst 'von hier'. Ook in Hamburg, Hessen en Noordrijn-Westfalen wordt proefgedraaid, onder andere door grootgrutter Rewe.

Het personeel van de proefbedrijven wordt vooraf speciaal geschoold omtrent de ins en outs van het project. Doel van de proef is uiteraard om uit te vinden in hoeverre de zegels aanslaan bij de consument. Voor het garantiezegel in aanmerking komen producten waarvan het hoofdingrediënt voor 100 procent uit de regio in kwestie komt. Als het regionale aandeel van het hoofdingrediënt onder de 50 procent ligt kan eventueel ook nog een zegel worden gehanteerd als andere ingrediënten voor minstens 51 procent uit de regio komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.