Home

Nieuws 1 reactie

Groothandel in geweer tegen FloraHolland

Aalsmeer - Groothandelaren in bloemen en planten stappen met steun van de brancheorganisatie VGB naar de rechter vanwege de nieuwe handelstarieven die FloraHolland volgend jaar wil invoeren. De bloemenveiling wil de tarieven gelijk trekken en transparant maken.

De VGB zegt dat het veilingreglement wordt genegeerd door FloraHolland. Daarin staat volgens de VGB dat nieuwe tarieven moeten worden vastgesteld in overeenstemming met een handelsdelegatie. FloraHolland onderhandelde echter niet met de handelsdelegatie, aldus directeur Robert Roodenburg.
FloraHolland stelde nog in de ‘bestuderingsfase’ een e-mail naar klanten met de nieuwe prijslijst. De veiling zegt de kritiek van individuele groothandelaren wel te begrijpen maar is de aanpassing van de tarieven noodzakelijk. De veiling, die benadrukt zelf een verantwoordelijkheid te hebben tijdig te komen tot nieuwe tarieven, zegt dat het reglement de handelswijze toestaat.
FloraHolland zegt open te staan voor een gesprek met de VGB.

Eén reactie

  • ikkethuis

    zie hier de voordelen van het samenvoegen tot 1 grote veiling.......de veiling bepaald. ?????

Of registreer je om te kunnen reageren.