Home

Nieuws 795 x bekeken

Graanoogst helpt Baywa aan positief resultaat

München - Landbouwhandels- en -dienstverleningsconcern Baywa heeft in de eerste negen maanden van dit jaar positieve cijfers gedraaid.

De omzet steeg in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar met 900 miljoen naar 7,9 miljard euro, de winst voor belasting en financieringskosten kwam ruim 2 miljoen hoger uit op 125,4 miljoen euro, zo blijkt uit het maandag gepresenteerde derdekwartaalsverslag van het Beierse bedrijf.

Een van de factoren die bijdraagt aan de positieve ontwikkeling was volgens Baywa de goede graanoogst in het werkgebied. In combinatie met de gestegen graanprijzen leidde dat niet alleen tot meer omzet, maar ook tot een grotere bereidheid tot investeringen in landtechniek bij de boeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.