Home

Nieuws 1120 x bekeken 13 reacties

GD wordt hoofdsponsor van varkens- en rundveecongres

Deventer - De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) is de nieuwe hoofdsponsor van het GGL-congres. Dit jaarlijkse congres voor varkens- en rundveedierenartsen vindt dit jaar plaats op 27 en 28 november.

De GD zal op het congres met een stand aanwezig zijn, ook zullen diverse GD-dierenartsen beschikbaar zijn voor eventuele vragen. Het thema van het congres is: Kiezen voor Mens en Dier.

De varkens- en rundveedierenartsen maken deel uit van de Groep Gezondheidszorg Landbouwhuisdieren (GGL), één van de kennisgroepen van de KNMvD. De sponsoring van de GGL/KNMvD past in de lijn waarbij de GD en dierenartsen nauw met elkaar samenwerken op diergezondheidsgebied.
Via dit hoofdsponsorschap hoopt de GD een bijdrage te leveren aan de kennisontwikkeling en –deling in 'Diergezondheidsland'.

Laatste reacties

 • politiek

  Dat lijkt me vrij logisch dat GD de hoofdsponser wordt. Men moet immers elkaars belangen beschermen en niet teveel toelaten van buiten de sector gezondheidszorg veehouderij op congres. Omzet antibiotica in relatie gezondheid veehouderij, euro,s verdienen. Risico,s naar de humane scector maar niet teveel over praten lijkt mij. Ook maar niet teveel van dat soort figuren uitnodigen dus. Die snapper er toch allemaal niets van. Ik ga ervan uit dat het bier niet ontbreekt op of na congres.

 • leo,s vriend

  Tuurlijk politiek,Titel:Kiezen voor Mens en Dier,en dan de humane sector 'vergeten'.Lees je eigen 'bijdrage'nog eens.

 • politiek

  Volgens dagprogramma wordt met de mens de dierverzorger (boer) bedoelt. Echter en helaas niet de burger, consumenten van vlees,melk en eieren. Hopenlijk kunnen er ook eens een keer actualiteiten aan bod komen zoals MRSA, ESBL en de Q-koorts. Gevaren , minder ernstig en bedrijgend voor bewuste boer zelf en dierenarts maar wel voor de omgeving en als bewuste dierverzorgers en dierenartsen in ziekenhuizen komen.

 • bankivahoen

  Je taalgebruik verraadt je afkomst, politiek@ !Helaas voor je kom je steeds ongeloofwaardiger over.

 • politiek

  Bankivahoen. Een onderonsje tussen gezondheidsdiensten, dierenartsen, misschien nog een paar erbij van de levering middelen uit de antibiotica-industrie en veehouders is dat geloofwaardig ? .

 • W Geverink

  Als je antibiotica hormonen MRSA etc obsessie en het bedenken van de complotten er omheen van s'morgens vroeg tot na middernacht je leven beheersen Politiek, dan heb jij een groot probleem.

 • politiek

  Beste Geverink. De kerk ( veel priesters,pastoors, enz.) wisten jarenlang gebruik en misbruik te hebben met de zwakkeren uit de maatschappij. Sexueel genot voor eigen plezier met minderjarigen en minder begaafden. Je mocht er niets van zeggen als je een signaal opving en dat kenbaar maakte. Dan had niet die sexueel beluste priester een probleem die bescherming genoot van bisdom maar degene die het kenbaar maakte. Gelukkig is dit onderwerp/probleem al bespreekbaar geworden in de kerk, binnen bisdom en ter beschermingg van de zwakkeren.
  Nu de sector veehouderij nog. Openheid en transparantie. Beste Geverink , Vanwaar die angst bij u. ?

 • Mozes

  Politiek, iedereen hier op de site weet inmiddels dat u ziek bent en dat reageren geen zin heeft. Ik blijf echter nieuwsgierig naar de aart van uw ziekte en dat maakt dat ik toch blijf reageren en zoeken naar uw drijfveren.

 • joannes

  Politiek, die angst is er bij U; gelukkig leeft je in Nederland waar je dit nog kan uitspreken. Maar denk niet dat de wereld zo roze is als u hem voorsteld, dat hij nb zou moeten worden! Het paradijs op aarde bestaat niet zolang mensen / burgers de neiging hebben elkaars bord leeg te eten ipv zelf eten te kopen of te verbouwen. Zelf ben je wat dat betreft een goed voorbeeld. Met de tijd die je besteedt doe je waarschijnlijk weinig anders dan kritiek spuien en mogelijk wordt je er ook nog voor betaald. Kortom opvreters die elkaar bekritiseren zijn het eerst aan de beurt wanneer het een keer serieus wordt.

 • politiek

  Beste Mozes. Ik kan me uw nieuwsgierigheid goed vorstellen. Daar ben ik ook naar aan het zoek de motivatie die veehouderij Nederland heeft om uitslagen voedselveiligheid enz. te laten verdwijnen. Dat zal vast een reden hebben. Openheid en transparantie vraagt soms wat meer tijd.
  Joannes, ik denk dat je je vergist in de veehouderij agro industrie. Criminaliteit , fraudering , bedreigingen is er evenzo in agrarisch Nederland.

 • Mozes

  Iedereen die het bovenstaande artikel leest over een dierenartsencongres denkt: 'mooi' en ziet daar verder niets kwaads in. Bij politiek echter staat het schuim op de mond van woede. Waarom?
  De reactie van politiek bij dit onderwerp wekt bij mij de indruk dat hij gedreven wordt door gevoelens van buitengesloten/afgewezen te zijn.
  Dit probleem zien wij ook bij de NMV die niet kunnen verdragen dat andere boeren bij de coöperatie in het bestuur zitten terwijl zijzelf een boer in de zaal zijn. Doordat ze zich buitengesloten/afgewezen voelen hebben ze een voordurende woede tegen de coöperatie en tegen iedereen die in het bestuur zit. Ieder bestuurslid is een sukkel, zakkenvuller, oplichter enz. Als compensatie voor hun gevoelens van buitensluiting/afwijzing hebben ze een obsessie voor zeggenschap. Zeggenschap die geen enkel rationeel doel dient.
  Ik begin de indruk te krijgen dat zoiets ook bij politiek speelt. Politiek ziet mogelijk de veehouderij, diergezondheidszorg en controlerende instanties als een wereld waar hij buiten staat. Hij telt niet mee en voelt zich afgewezen. Dus niets in de veehouderij deugt, iedereen fraudeert en is corrupt. Net zoals de NMV een obsessie heeft voor zeggenschap heeft politiek een obsessie voor 'openheid en transparantie'. Deze 'openheid en transparantie' heeft in dit verband alleen een emotionele functie als compensatie voor het gevoel van buitengesloten te zijn.
  Wordt vervolgd..........

 • Mozes

  Politiek, ben jij misschien afkomstig van een boerderij waar een broer de boerderij heeft overgenomen? De broer werkte samen en overlegde met jou ouders waar jij buiten stond? Jij was buitengesloten en telde niet mee?

 • natuurboer

  Mozes, hoe sta je zelf tegenover de Nederlandse landbouw als geheel? Ben je niet teveel bezig met je eigen sector de melkveehouderij? Van de NMVers kun je zeggen dat ze rekening willen houden met de sectoren akkerbouw, tuinbouw en intensieve veehouderij. Iets waar ik jou met je reacties nog niet op heb kunnen betrappen. Leven en laten leven toch?

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.