Home

Nieuws 2635 x bekeken

Fusie Arkervaart en Brameco Zon rond

Eindhoven – De voercoöperaties Arkervaart en Brameco-Zon gaan per 1 januari definitief samen. Dat hebben de beide bedrijven bekendgemaakt.

De ledenvergaderingen van beide coöperaties zijn dinsdagavond in grote meerderheid akkoord gegaan met de fusie. Ook de mededingingsautoriteit is geïnformeerd en heeft geen bezwaar. De gefuseerde coöperatie gaat werken onder de naam Coöperatie Arkervaart-BramecoZon U.A.

Volgens directeur Pouwel Brouwer van Brameco Zon zijn er op korte termijn geen grote herstructureringen en dergelijke te verwachten. Er zullen geen ontslagen vallen. “We hebben alle mensen nodig” aldus Brouwer. Wel zullen de productie en de logistiek worden geoptimaliseerd.

Het gefuseerde bedrijf beschikt over productielocaties in Eindhoven, Udenhout, Nijkerk, Markelo en in Leusden. Leusden is een kleine fabriek vooral  wordt gebruikt  als proefkeuken voor de ontwikkeling van nieuwe voeders. Het bedrijf heeft een voerafzet van ruim 500.000 ton. Dat komt neer op een marktaandeel van rond de 5 procent.  Hiervan is rond de 100.000 ton rundveevoer, zo’n 250.000 ton pluimveevoer en 190 tot 200.000 ton varkensvoer.

Volgens Brouwer slagen zowel Arkervaart als Brameco zon er tot nu toe in hun marktaandeel uit te breiden en hun voerafzet te vergroten. “Dit is een fusie vanuit kracht”.

Volgens Brouwer zullen de leden en afnemers van de coöperatie weinig merken van de samenvoeging. De telefoonnummers blijven gelijk en ook in het voerassortiment verandert vooralsnog niets. “We willen werken langs de weg van geleidelijkheid”, aldus Brouwer.

De coöperatie komt te staan onder leiding van een tweehoofdige directie: Pouwel Brouwer en Marcel Roordink, de directeur van Arkervaart. Brouwer: “Naar buiten toe zal ik de eerste man zijn, in de praktijk zullen we alles samen doen op basis van gelijkwaardigheid.” Brouwer (60) geeft aan dat hij na zijn eigen pensionering  verwacht dat dertiger Marcel Roordink de kar alleen zal gaan trekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.