Home

Nieuws 1068 x bekeken

Flinke reorganisatie Wessanen

Amsterdam - Wessanen schrapt 300 banen en reorganiseert de diepvriesdivisie. Eén Belgische fabriek van Favory, dat onder meer hamburgers en gehaktballen verkoopt, wordt gesloten. Elders worden managementlagen geschrapt en activiteiten gecentraliseerd. De kostenbesparingen moeten vanaf 2014 jaarlijks 15 miljoen bedragen.

De eenmalige kosten van de reorganisatie van Wessanen, Europees marktleider met biologische voedingsmiddelen, bedragen naar schatting 24 miljoen euro. De ondernemingen Beckers en Favory worden samengevoegd om de positie in de Benelux te vergroten. Eerder maakte Wessanen bekend terug te gaan naar één franchiseformule voor biologische producten, mede door grote druk van EkoPlaza en Marqt.
De levering van producten in Duitsland aan supermarkten wordt gecentraliseerd en versimpeld. Voor SNS Securities gaan de stappen van Wessanen verder dan gedacht. Beleggers lieten het aandeel in waarde stijgen nadat het nieuws bekend werd. Wessanen wil niet aangeven of verkoop van drankendochter ABC al dichtbij is.
Wessanen heeft in het derde kwartaal van 2012 een 54,3 procent lagere nettowinst geboekt dan een jaar eerder. De eigenaar van de Natuurwinkel en Gooodyfooods formules verdiende 3,7 miljoen euro, terwijl dat in dezelfde periode vorig jaar nog 8,1 miljoen was. Dat komt vooral door gedaalde volumes en gestegen grondstofprijzen. De omzet nam nog wel toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.