Home

Nieuws 705 x bekeken

Fiat verhoogt bod op CNH Global

Turijn – Fiat Industrial heeft een bod op aandelen CNH Global, het bedrijf achter trekkermerken Case-IH, New Holland en Steyr, met 26 procent verhoogd.

Het betreft volgens de Italiaanse topman Sergio Marchionne een definitief bod. Als het bod wordt afgewezen, zal Fiat Industrial mogelijk haar hoofdkwartier verhuizen van Italië naar Nederland.

Aandeelhouders reageerden positief en lieten het aandeel 7 procent in waarde toenemen. Fiat Industrial is reeds eigenaar van 88 procent van CNH Global maar wil de overige 12 procent ook kopen om het bedrijf van de beurs te kunnen halen in Milaan. Het Italiaanse bedrijf, een spin-off van autobouwer Fiat, wil de primaire beursnotering van CNH Global naar New York brengen. Een eerder bod van Fiat Industrial werd 6 maanden geleden vrij laconiek door de directie van CNH Global verworpen.
Marchionne geeft leden van een speciaal comité van CNH Global tot woensdag middernacht (Amerikaanse tijd, Oostkust) de tijd te reageren. Zonder akkoord wordt mogelijk het bod ingetrokken. In een brief schrijft Marchionne “dat we nu een punt hebben bereikt dat Fiat Industrial verder moet gaan en moet focussen op het vinden van andere manieren om het belang van haar aandeelhouders te dienen.”
Daarbij wordt gesuggereerd dat Fiat Industrial haar hoofdkwartier zal verhuizen van de Noord-Italiaanse stad Turijn naar Nederland. CNH Global is nu al in Nederland geregistreerd, als NV, hoewel het vanuit Illinois wordt geleid. Het is ook vanwege Nederlandse wetgeving dat Fiat Industrial ten minste 95 procent van de aandelen nodig heeft om de beursnotering te wijzigen. Behalve CNH Global is Fiat Industrial ook meerderheidsaandeelhouder van Iveco.

Of registreer je om te kunnen reageren.