Home

Nieuws 1 reactie

Fiat Industrial en CNH Global definitief samen

Burr Ridge - Na een maandenlange worsteling koopt Fiat Industrial dan toch voor 1,48 miljard dollar (1,14 miljard euro) de totale controle over CNH Global, het bedrijf achter trekkermerken Case-IH, New Holland en Steyr. Het nieuwe bedrijf krijgt volgens de topman van Fiat Industrial Sergio Marchionne meer toegang tot kredietmarkten.

Het samengaan kan mogelijk 150 miljoen euro aan kosten besparen. Nu bezit Fiat Industrial, bekend van de Iveco-wagens, al 88 procent van de aandelen CNH Global. Laatstgenoemde wordt vanuit de VS geleid maar is in Nederland als NV geregistreerd. Daarom moet Fiat Industrial voor een fusie en het verplaatsen van de primaire beursnotering van Milaan naar New York ten minste 95 procent van de aandelen bezitten.
Volgens de deal koopt Fiat Industrial alle resterende aandelen. Fiat Industrial betaalt de aandeelhouders een cash dividend van 10 dollar per aandeel, mogelijk nog voor het einde van 2012. Verder krijgen de aandeelhouders voor hun aandeel CNH Global 3,82 aandelen in het nieuw te vormen concern.

Eén reactie

  • ed12345

    Daar worden de nieuwe casejes en ford newholland tjes niet beter van
    Mechanisch is Fiat misschien niet slecht maar plaatwerk en bedrading laten nogal wat te wensen over

Of registreer je om te kunnen reageren.