Home

Nieuws 988 x bekeken

Eerste Kamer behandelt nertsenverbod in december

Den Haag – De Eerste Kamer gaat het wetsvoorstel van SP en PvdA voor een verbod op nertsenhouderij in december behandelen. Dat heeft de landbouwcommissie van de Eerste Kamer besloten.

Senatoren van CDA en VVD willen de indieners van het wetsvoorstel, SP-Kamerlid Henk van Gerven en PvdA-Kamerlid Jeroen Deijsselbloem, nog vragen stellen over de tweede novelle die bij het wetsvoorstel is ingediend. In deze novelle is de overgangsregeling voor pelsdierhouders opgerekt. Ondernemers hebben tot 2024 de tijd om hun bedrijven af te bouwen, eerder was dit tot 2018.

De Tweede Kamer stemde in juli met steun van SP, PvdD, PvdA, GroenLinks, D66 en PVV in met een verbod. Pogingen in de Tweede Kamer van CDA, VVD, Christenunie en SGP om de sector beter te compenseren, strandden toen.

Nertsenhouders hebben al een claim aangekondigd van zeker 1 miljard euro als de Senaat ook instemt met het verbod op nertsenhouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.