Home

Nieuws

Duitse winkelprijzen voedsel stijgen bovengemiddeld

Wiesbaden - De winkelprijzen van voedsel zijn in Duitsland in oktober ten opzichte van september met 0,5 procent gestegen. Over de periode sinds oktober vorig jaar is sprake van een stijging met 3,3 procent.Dat is meer dan de algehele prijsstijging van goederen en diensten, die zich beperkte tot 2 procent.

Dat meldt het Statistische Bundesamt. De stijging werd in oktober vooral veroorzaakt door de prijzen van spijsvetten en –oliën (plus 2,6 procent) en groente (plus 2,1 procent). Voor boter moest afzonderlijk bekeken 6,5 procent meer worden betaald dan in september. In vergelijking met vorig jaar oktober was de boterprijs desondanks nog wel 15,6 procent lager. Voor zuivel en eieren werd ook nog minder betaald dan een jaar geleden, namelijk 2,8 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.