Home

Nieuws 444 x bekeken

Duitse landbouw houdt met bevredigende resultaten inflatie bij

Hannover - De landbouw in Duitsland heeft in het bedrijfsjaar 2011/12 over het geheel genomen bevredigende resultaten geboekt, ondanks de kostenstijgingen.

Dat constateert de federatie van landbouwkamers, het Verband der Landwirtschaftskammern (VLK). Afgezien van alle verschillen tussen de regio’s en sectoren onderling ziet het VLK een gemiddeld resultaat van rond de 55.000 euro. Dat is weliswaar niet duidelijk veel beter dan in het voorafgaande jaar, maar aanzienlijk meer dan "nog maar acht jaar geleden, toen de resultaten rond de 45.000 euro schommelden." Daarmee heeft de agrarische sector volgens de federatie de financiële crisis en de kostenstijgingen ten spijt de inflatie weten te compenseren. "Niet meer, maar ook niet minder", aldus het VLK.

De enige bedrijfstak die afzonderlijk bekeken het resultaat zag teruglopen was de melkveehouderij. Desondanks beoordeelt de federatie de economische situatie van de melksector als 'solide'. Concreet draaide bijvoorbeeld in Nedersaksen de melkveehouderij een resultaat van 68.000 euro, ofwel 5 procent minder dan in 2010/11. Flinke plussen waren er voor de akkerbouw (+20 procent naar 87.600 euro) en de varkenshouderij, waar na twee jaar met rode cijfers een positief resultaat werd behaald van gemiddeld ruim 59.000 euro, althans in Nedersaksen.

Of registreer je om te kunnen reageren.