Home

Nieuws 450 x bekeken

Deense politiek intensiveert aanpak ondoelmatig antibioticaverbruik

Kopenhagen - De Deense overheid intensiveert de aanpak van ondoelmatig gebruik van antibiotica in de veehouderij. Daarin voorziet een vrijdag bereikt kamerbreed akkoord over voorstellen van landbouwminister Mette Gjerskov.

Onder meer zal er strenger worden toegezien op de inzet van antibiotica in de hele varkensstapel van een bedrijf in plaats van toediening bij individuele dieren. In dat geval krijgt de boer in kwestie vaker de veearts op zijn dak: minimaal elke 14 dagen. Terwijl het laboratoriumonderzoek van de infecties waarmee het bedrijf kampt wordt opgeschroefd naar vier maanden. Het akkoord omvat onder meer ook een intensievere bewaking van de import van niet toegelaten antibiotica en de invoering van gedifferentieerde heffingen al naar gelang de aard van de antibiotische middelen. Het akkoord is volgens Gjerskov kostenneutraal voor de sector.

Of registreer je om te kunnen reageren.