Home

Nieuws 908 x bekeken

DLG en Kadaster doen ruilverkaveling in Roemenië

Den Haag - Het Kadaster en de Dienst Landelijk Gebied zijn in Roemenië met een proef begonnen voor een ruilverkavelingsproject.

De twee Nederlandse organisaties trekken samen op met een groep Friese boeren, die zijn verenigd in de orgaisatie Pro-Frizon. De boeren bezitten grond in het proefgebied en proberen tot een betere verkaveling te komen. De bedoeling is dat de Friese boeren als lokaal voortrekker gaan fungeren.

De landbouwgrond in Roemenië is vaak verdeeld in kleine langgerekte percelen van niet meer dan één hectare. Daarbij komt dat de registratie van de grond gebrekkig is, vergeleken met de Nederlandse situatie. Bureaucratie verhindert een efficiënte ruilverkaveling.

Zowel het Roemeense kadaster als het Roemeense landbouwministerie is betrokken bij het project.

Of registreer je om te kunnen reageren.