Home

Nieuws 332 x bekeken 3 reacties

'Coöperaties cruciaal in strijd tegen honger’

Rome – Coöperaties zijn voor kleine boeren de sleutel tot competitieve deelname aan lokale en wereldwijde markten. Door middel van deelname aan coöperaties met een grotere economische omvang kan bovendien de invloed op de politiek worden vergroot. Dat zei directeur-generaal José Graziano da Silva van wereldvoedselorganisatie FAO tijdens het World Cooperatives Congres in Manchester.

“Coöperaties volgen kernwaarden en principes die kritiek zijn voor zakendoen op een eerlijke manier”, aldus de Braziliaan. “De manier van zakendoen helpt leden van de gemeenschap waar de coöperatie werkt aan meer macht. Dat is bijzonder relevant in arme gemeenschappen op het platteland.”
Graziano da Silva verwelkomt een voorstel van de internationale alliantie van coöperaties, ICA, voor een fonds. Met het fondskapitaal zouden coöperaties wereldwijd kunnen worden gesteund. Vanuit Nederland is de boerenhulporganisatie Agriterra direct actief in het helpen organiseren van boeren en soms specifiek vrouwen op het platteland.

Laatste reacties

  • agratax2

    Tot op zekere hoogte ben ik met de heer Graziano da Silva eens, leden van een co-op hebben samen en daarmee apart meer macht dan zonder de organisatie. Ik krijg alleen wel eens het gevoel, dat er aan deze macht vermindert naar mate de co-op groter wordt en daarmee de leiding verder van de leden af komt te staan en meer een eigen weg gaat bewandelen, zonder de leden / kapitaal verschaffers goed te informeren over de ins en outs van de plannen en zeker niet van de doorgaans grote risico 's die gelopen gaan worden. Voorbeelden te over van kapitaal verslindende transacties waar geen lid om had gevraagd.

  • Mozes

    Agratax, dit is hetzelfde als in een huwelijk. Ben je pas getrouwd heb je één vrouw en heb je in huis nog iets te zeggen. Ben je twintig jaar getrouwd met drie opgroeiende dochters heb je vier vrouwen en heb je als man thuis niets meer te vertellen.

  • ed12345

    Mozes vroeger had je dan kans op drie aanstaande schoonzoons die je graag een handje hielpen ,maar dat is vroeger

Of registreer je om te kunnen reageren.