Home

Nieuws 1 reactie

Cargill weigert hulp aan Shell

Londen – Graanhandelaar Cargill weigert Shell te helpen om betalingsverplichtingen aan Iran te voldoen. Shell is Iran 1,4 miljard dollar (1,1 miljard euro) verschuldigd voor olieleveranties. Vanwege de economische boycot die sinds 1 juli geldt, kan Shell de rekening niet op een gewone manier betalen. Dat meldt persbureau Reuters.

Shell vroeg toestemming van Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk voor graanleveranties van Cargill aan Iran te betalen. Shell hoopte dat de zending op humanitaire gronden bij uitzondering zou worden goedgekeurd. Voor 1,4 miljard dollar zou voldoende graan kunnen worden geleverd om aan 80 procent van de jaarlijkse importvraag van Iran te voldoen.
Cargill heeft volgens bronnen van Reuters echter geweigerd. Shell wil graag een goede relatie met Iran onderhouden zodat direct na het opheffen van de boycot weer zaken gedaan kunnen worden.

Eén reactie

  • ed12345

    Shell schijnt Cargill niet goed genoeg te kennen .Alles wat daar gebeurt wordt bekokstooft en blijft binnen de deuren van ;The little house on the prearie in Minneapolis;zeker internationale graan handel sprijkert men daar niet aan de weg

Of registreer je om te kunnen reageren.