Home

Nieuws 2435 x bekeken

CZAV betaalt 1,6 miljoen terug aan leden

Wemeldinge – De agrarische coöperatie CZAV (Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging U.A.) doet dit jaar een terugbetaling aan haar leden van 1,6 miljoen euro. In 2011 en 2010 werden nog respectievelijk 2 miljoen en 1,85 miljoen euro terugbetaalt aan de telers.

Ko Francke, adjunct-directeur van CZAV, vertelt dat ze de terugbetaling het liefst zo laag mogelijk willen houden. “Anders is er al snel sprake van een sigaar uit eigen doos. Leden gaan er dan rekening mee houden dat ze eerst teveel betalen en dat later weer terugkrijgen. Het liefst factureren wij gewoon zo scherp mogelijk.”

Na aanleiding van de voorlopige, gunstige resultaten over 2011/2012 is nu besloten tot de terugbetaling. Deze wordt uitgekeerd over de productgroepen gewasbescherming, meststoffen en veevoeders. Binnen enkele weken moet het geld weer bij de telers zijn, aldus CZAV.

Of registreer je om te kunnen reageren.