Home

Nieuws 2 reacties

CDA wil met spoed ontheffing voor bedrijfsbehandelplan voor hobbyhouder

Den Haag - CDA-Kamerlid Jaco Geurts wil dat de staatssecretaris van landbouw met spoed ontheffing verleent aan hobbyhouders voor het maken van een bedrijfsbehandelplan.

In de zomer van dit jaar werd hierover een motie van CDA-Kamerlid Henk-Jan Ormel en SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf aangenomen, waarin voor hobbyhouders met minder dan 25 dieren met een één-op-één-relatie met dierenarts vrij worden gesteld van het maken van een bedrijfsbehandelplan in het kader van het antibioticabeleid.

Aanleiding voor het verzoek is een Kamerbrief van staatssecretaris Co Verdaas, waarin hij aangeeft dat 7.000 veehouders nog niet voldoen aan de antibiotica-regels. Verdaas vindt dit een onwenselijke situatie.

Vertegenwoordigers van de veehouderij geven aan dat bij de 7.000 veehouders mogelijk veel hobbyhouders, vleesveehouders en gestopte bedrijven zitten.

Laatste reacties

 • politiek

  Hopenlijk heeft CDA-kamerlid Jaco Geurts in die korte periode van kamerlidmaatschap al in de gaten waar het om gaat. Vermindering antibiotica in de veehouderij ( MRSA en ESBL ) dient ter bescherming van de humane sector. Gezondheid mensen dus. Evenzo geld dit voor vermindering gebruik (pro)hormonen , een aandachtspunt wat de heer Geurts niet onbekend is vanwege zijn verleden. Verstandiger zou zijn, indien de heer Geurts pleit voor ontheffingen bedrijfsbehandelplan ( wat gaten in de wet gaat scheppen) er ook totaal niets van antibiotica aanwezig mag zijn op bedrijf. Voor elke behandeling dus een dierenarts laten komen. Bekend is dat sector veehouderij niet altijd de verantwoording beseft richting volksgezondheid en ik mag aannemen dat Geurts dat wel in de gaten heeft.

 • Ishtar

  @politiek. dat gaat wel goedkomen met CDA talent Jacco Geurts!
  Hij zal altijd op komen voor transparantie en voor de consument zegt ie zelf,
  Quote 'Het CDA vindt dat de naam kipspies de consument misleidt wanneer het niet om kip gaat maar om soja.'
  Zie , https://www.cda.nl/geurts/Actueel/Nieuws/2012/9/39/Schriftelijk_Vragen_over_vegetarische_kipspiesjes.aspx

  Dus, gezondheid, biodiversiteit, visie is in goede handen bij hem en de nieuwe CDA!
  Ik zit te wachten, en verwacht zeker, kritische vragen van hem over de greenwashing van RTRS soja.
  Jacco heeft een opleiding als rentmeester gedaan, zie 2009 HBO opleiding Rentmeester aan hogeschool Van Hall Larenstein (onderdeel Wageningen UR)
  Dus dit komt wel goed met deze Christen en Democraat!
  Gaan we nog veel van horen!

Of registreer je om te kunnen reageren.