Home

Nieuws 1 reactie

CBS voorspelt minder investeringen in 2013

Den Haag - Ondernemers in de industrie verwachten volgend jaar nog maar 1 procent meer te investeren dan in 2012. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de verwachte investeringen van de industrie.

Voor dit jaar is de groeiverwachting nog 5 procent ten opzichte van vorig jaar. De verwachtingen per branche zijn wisselend. Zo zijn de ondernemers in de voedings- en genotmiddelenindustrie positief over de investeringen in 2013.

Zo zijn de ondernemers in de voedings- en genotmiddelenindustrie positief over de investeringen in 2013. Zij verwachten dat hun investeringen met 24 procent toenemen. Voor 2012 verwachten zij ook al een toename van de investeringen met 20 procent.

Ondernemers in de raffinaderijen en chemie zijn daarentegen negatief gestemd. Zij verwachten 10 procent minder te investeren in 2013. De investeringen van de raffinaderijen en chemie behoren tot de hoogste binnen de industrie. In 2011 investeerde deze branche ruim 2,5  miljard euro. Ook de metaal-elektro industrie investeerde in 2011 rond de 2,5 miljard euro. Ondernemers in deze branche verwachten in 2012 en 2013 ongeveer net zo veel te investeren.

Voor 2012 handhaven de ondernemers in de industrie hun bescheiden groeiverwachting. Ze verwachten 5 procent meer te investeren dan in 2011.

Eén reactie

  • harrie weusthuis

    Had iedereen wel kunnen voorspellen, hoef ik niet lang voor te rekenen of te denken.

Of registreer je om te kunnen reageren.