Home

Nieuws 311 x bekeken

Britten trekken 15 miljoen uit voor dierziektebestrijding

Londen - De Britse onderzoeksraad voor biotechnologie en biowetenschappen (BBSRC) heeft 15 miljoen euro (12 miljoen pond) uitgetrokken voor onderzoek naar mond- en klauwzeer en pluimveeziekten.

Dat heeft het BBSRC bekendgemaakt. Bij het onderzoek naar mond- en klauwzeer  proberen de onderzoekers het virus zo te veranderen dat het dieren wel kan besmetten, maar niet ziek maakt. Zo'n verzwakt virus kan er voor zorgen dat er wel afweerstoffen ontstaan, die een dier weerbaar maken tegen een eventuele volgende besmetting met een gevaarlijk virus. Doel van het onderzaoek is ook om nieuwe productiemethoden voor vaccins te ontwikkelen.

Bij het pluimveehouderijonderzoek gaat het er meer om een methode te otwikkelen, waarbij eventuele besmettingen snel en vroegtijdig worden ontdekt. Ook daarbij wordt gekeken naar snellere en betere productiemethoden van vaccins tegen pluimveeziektes, zoals vogelpest.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door verschillende Britse instituten, zoals het Pirbright Institute, het Imperial College London en de University of St Andrews.

Of registreer je om te kunnen reageren.