Home

Nieuws

Boswachter in Flevoland bijna doodgereden

Lelystad/Erichem - Een boswachter van Staatsbosbeheer is zondagmiddag bijna doodgereden in het Hollandse Hout bij Lelystad. Een 25-jarige man op een gestolen trekker reed in volle vaart tegen zijn auto aan om te voorkomen dat hij een vluchtende vrouw verder kon achtervolgen.

De boswachter bleef ongedeerd, zijn terreinwagen is vernield. De boswachter heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag, aldus de politie maandag.

De boswachter zag een vrouw in een busje in het bos rijden. Hij wilde haar controleren, maar de vrouw ging er vandoor. De boswachter alarmeerde de politie en zette de achtervolging in. Plotseling verscheen de trekker, die hem frontaal aanreed. De boswachter kon niet meer verder rijden. De bestuurder van de trekker stapte bij de vrouw in het busje.

Agenten zagen het busje even later rijden. Opeens stopte de bestuurster waarna de man uit de wagen sprong, via een weiland vluchtte en in het Havendiep dook. Toen hij zwaar onderkoeld uit het water kwam, is hij aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht.

De 25-jarige vrouw in het busje is maandagochtend in Erichem door de politie opgepakt. Zowel het busje als de trekker bleek gestolen te zijn. De politie onderzoekt de zaak verder.

Of registreer je om te kunnen reageren.