Home

Nieuws 5 reacties

Albert Jan Maat: voorkom kaalslag GLB

Den Haag - Premier Rutte moet in Brussel voorkomen dat er een kaalslag komt in het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

Die oproep doet LTO-voorzitter Albert Jan Maat aan de vooravond van onderhandelingen in Brussel deze week over de meerjarenbegroting van de EU. Volgens Maat dreigen Nederlandse boeren tot 30 procent van hun toeslagen kwijt te raken door voorgestelde bezuinigingen en verschuivingen naar andere lidstaten.

Laatste reacties

 • keesvlot

  3 cent hogere melkprijs, en ze kunnen heel dat GLB budget in hun zak houden.....

 • aarthamstra1

  ZLTO, Heeft als machtigste boeren organisatie, in het bezit van vele multinationals
  meer mogelijk heden boeren te steunen dan Holland bv. Rabo ,de boerenleenbank zonder winst oogmerk , kan ,moet ,heeft de plicht als mede veroorzaker van deze crisis boeren te steunen, Als bank hebben ze zich ook schuldig gemaakt aan het onterecht opdrijven van de rente, Geef Boeren hun gestolen geld terug. .Verkoop de multinationals die zijn gekocht met geld van boeren ,De opbrengst aan de boer geven. ,,DAT IS HET IDEE !!!,, . Stoppen met de Europa.De derde wereld niet meer vol proppen met de over productie van ZLTO en zijn vrienden,betaald met subsidie geld uit eigen zak.
  zal ook meer goed maken dan meer geld uit Europa .

 • Zents beheer

  aarthamstra1, wat bedoel je nou eigenlijk te zeggen, ik kan je niet helemaal volgen, het artikel gaat over landbouw subsidie´s , toeslagen en steun etc.
  Dus wat is je punt in deze.
  Maat kan overigens beter niet over ´de Nederlandse Boeren´ spreken. Het merendeel wil volgens mij graag af van het imago van steun vragend en subsidie verslaafd zijn.
  Recent werd mij gevraagd door LTO waarom ik mijn lidmaatschap had opgezegd.
  Omdat ik geen koeien melk of akkerbouwer ben heb ik geantwoord.
  De NVP houdt zich naar mijn mening meer bezig met zaken die echt van belang zijn voor mijn ondernemer zijn.

 • aarthamstra1

  Zentsbeheer1 ,je bedoelt ik begrijp je wel ,zo te lezen. De subsidie maakt boeren niet rijker ,De multinationals boerenbedrog organisaties ZLTO/RABO hebben de vele miljarden subsidie in hun kond zak. Die ,die hebben belang bij een overheersende wereld markt zonder inspraak van de boer.
  het van de helft van de wereld weer naar de andere helft slepen met melk vlees en groente. Daar word een boer niet beter van wel drukker.

 • joannes

  Boeren (NL) hebben misschien wel een groot concurrentie voordeel wanneer ze GLB afschaffen, Zo nodig als ze in Nederlenad is, is ze waarschijnlijk nog harder nodig in die ander EU landen. Nu wanneer zij minder produceren gaat de productprijs omhoog vanwege schaarste. En Nederland met zijn klimaat, water en kennis staat er dan niet het slechtste voor!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.