Home

Nieuws 2 reacties

Agri-concerns winnen logistiekprijs

Rijswijk – Boerenbond Deurne, Coppens Diervoeder en kaasmaker Bel Leerdammer hebben de “Lean & Green Logistics Award” gewonnen voor hun inspanningen voor meer duurzame logistiek. De prijs wordt uitgereikt vanuit het programma Duurzame Logistiek van samenwerkingsverband Connekt, dat 292 zogenoemde koplopers met advies ondersteunt.

Deze koplopers zijn bedrijven in de logistieke sector die zich ten doel stellen hun CO2-uitstoot met minstens 20 procent terug te dringen. Boerenbond Deurne heeft bijvoorbeeld als doel de uitstoot voor 2015 met 24 procent terug te dringen ten opzichte van het jaar 2010. De uitstoot wordt uitgedrukt in kilo CO2 per ton vervoerd mengvoer. In 2010 werd in totaal door Boerenbond Deurne zo’n 1,7 miljoen kilometer afgelegd door 22 bulkwagens en werd ruim 868.000 liter diesel getankt. Daarmee kwam de uitstoot op ruim 2,7 miljoen kilo CO2.
Ook een serie gemeenten ontvingen dit jaar de Lean & Green Logistics Award.

Laatste reacties

 • Hooijmijt

  Effe rekenen.
  1.7 mlj km gereden en 0.86 mlj ltr diesel; Een vrachtwagen loopt 1 op 2.
  En 0.8 miljoen liter diesel geeft dat 2.7 miljoen kg Co2 ??
  Klopt dit?

 • pluimpje

  Effe handig om te weten, het rekensommetje is niet zo gemakkelijk als het lijkt! Boerenbond Deurne vervoert voer met loswagens (met blower) en bij het lossen van deze wagens in de voersilo's is ook brandstof nodig (draaiende motor). 1 vrachtje voer lossen duurt ongeveer een uur en 22 vrachtwagens brengen al gauw 100 vrachtjes voer weg per dag. Trouwens ook niet onbelangrijk om te weten is dat er in de pers ook regelmatig 'foutjes' gemaakt worden. Dus nooit iemand meteen be- of veroordelen o.b.v. een berichtje, maar er zijn genoeg voorbeelden te noemen waar dat vaak wel gebeurd.

Of registreer je om te kunnen reageren.